Poboljasnje procedura za uvoz IT uredjaja

Poboljasnje procedura za uvoz IT uredjaja

Iako postoje definisane procedure i vremenski okviri prilikom uvoza raznih uredjaja za testiranje i razvoj, u praksi se ti vremenski rokovi ne postuju i dolazi do zastoja uredjaje na granici, sto izaziva vremenska kasnjenja kao i dodatne troskove. Potrebno je da se pojednostave ali i dodatno standardizijuju procedure kako bi se ovi problemi izbegli.

Points

Laksa i brza organizacija nabavke uredjaja Mogucnost izbegavanja kupovine od domacih preprodavaca sa velikim cenama, vec narucivanje uredjaja direktno od dobavljaca iz inostranstva Izbegavanje dodatnih nepredvidjenjih troskova carine

Поштовани, Хвала много на достављеној иницијативи и указаном проблему. Ваша иницијатива је у поступку обраде, у сарадњи са надлежним органом. Како бисмо што боље утврдили разлоге застоја, односно кашњења увоза поменутих уређаја, молили бисмо вас да ближе опишете проблем са којим сте се сусрели : да ли се ради о непоштовању процедура од стране царинских органа, проблему сложености самих процедура, проблема у домену прибављања сертификата или нечему другом?

Хвала на одговору. Препознајемо важност олакшавања набавке уређаја. У самом предлогу наводите непоштовање рокова, као и потребу за поједностављењем процедуре. Како би могли даље да поступамо по овом питању, потребно нам је нешто ближе разумевање проблема. Стога Вас молимо за детаљнију илустрацију проблема са којим се сусрећете, кроз Вашу интерпретацију или кроз конкретан пример. Добродошли сте да нам скренете пажњу на додатне проблеме кроз формулацију нових предлога.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information